Pozvánka na seminář Genderové nerovnosti a jejich projevy v praxi

Chcete vědět, jaké dopady může mít nízké zastoupení žen v politice na každodenní život ve Vaší obci? Vadí Vám letáky s polonahými ženami za stěrači Vašeho auta? Zajímá Vás, co mohou obce dělat pro to, aby byly přátelštější k ženám, ale i dětem či seniorům? O tom všem bude řeč na semináři 12.6. v Brně.

Česká koalice Social Watch, Ekumenická akademie Praha a NESEHNUTÍ Vás srdečně zvou na seminář s workshopem na téma:

Genderové nerovnosti a jejich projevy v praxi

Kde:  Brno – Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, Joštova 10, učebna U34

Kdy: středa 12. června 17:00 – 20:00

Chcete vědět, jaké dopady může mít nízké zastoupení žen v politice na každodenní život ve Vaší obci? Zajímá Vás, co mohou obce dělat pro to, aby byly přátelštější k ženám, ale třeba i dětem a seniorům? A jak se můžete zapojit Vy sami? O tom všem budou hovořit lektorky Marcela Adamusová a Veronika Šprincová. Zvláštní pozornost bude věnována genderovému rozpočtování, tedy sestavování veřejných rozpočtů s ohledem na zájmy a potřeby žen a mužů. Představíme i webovou aplikaci Rozpočet pro všechny, pomocí které mohou lidé sami rozhodovat, kam půjdou peníze z veřejného rozpočtu.

Vadí Vám letáky s polonahými ženami za stěrači Vašeho auta? Či velký billboard nad městem s nápisem „Potřebujete píchnout“? Lektorka Petra Havlíková se zaměří na stereotypní zobrazování žen a mužů ve veřejném prostoru, zejména v reklamách a na možnosti, jak je na lokální úrovni regulovat.

Kontakt a další informace:
Karolína Silná – tel.: +420 604 620 469, e-mail: karolina@ekumakad.cz, www.ekumakad.cz

V případě zájmu zašlete vyplněnou přihlášku na uvedený e-mail, kapacita je omezena.

Uzávěrka přihlášek je 9. června 2013. Účast na semináři je zdarma.

Přihláška

Pozvánka

forum.jpg