Social Watch v Poslanecké sněmovně

Česká koalice Social Watch ve spolupráci s kampaní Česko proti chudobě zvou na prezentaci zprávy Social Watch 2013 „Politici selhali – na řadě je veřejnost pořádanou pod záštitou místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Lubomíra Zaorálka 27. května 2013 od 17:30 v Poslanecké sněmovně PČR, místnost č. 205

Zpráva Social Watch 2013 Politici selhali – na řadě je veřejnost poukazuje na nelepšící se situaci od nástupu krize a na to, že zaběhaná řešení dosavadní politiky nefungují. Příjem sta nejbohatších milionářů světa činí 240 miliard USD. To by bohatě pokrylo roční výdaje na definitivní eliminaci extrémní chudoby. Rozpočtové škrty tlačí ekonomiku dolů a generují jen další náklady. Dopadají kriticky i na postavení žen ve společnosti. Je na čase, aby se politika vrátila do rukou občanů. Aby z obyvatel, zaměstnanců, politiků, úředníků, podnikatelů byli spolupracující občané, kterým společně jde o zajištění důstojného, tvůrčího a svobodomyslného společenství pro všechny.

Zprávu představí:

Jiři Silný (Ekumenická akademie) – Úvod a moderace
Veronika Šprincová (Fórum 50 %) – Cena úsporných opatření – studie Evropské ženské lobby
Patrik Eichler (Masarykova demokratická akademie) – Nezaměstnanost mladých
Vystupující v jednání – Sociální bydlení

Prosíme o potvrzení účasti e-mailem na: karolina@ekumakad.cz, nebo telefonicky: 604 620 469 nejpozději do 22. 5. 2013. Občanský průkaz nebo pas s sebou – počítejte prosím s tím, že vstup do Sněmovny vyžaduje zapsání občanského průkazu na recepci a proto doporučujeme přijít o 10 až 15 minut dříve.

forum.jpg