Tisková konference Politici selhali

Příjmová nerovnost v USA je větší než byla v antickém Římě a vyšší, než v Pakistánu či na Pobřeží slonoviny.

Příjem sta nejbohatších milionářů 240 miliard USD. To by bohatě pokrylo roční výdaje potřebné na definitivní eliminaci extrémní chudoby na této planetě.

Rozpočtové škrty, které tlačí ekonomiku dolů a místo úspor generují jen další náklady, dopadají kriticky i na postavení žen ve společnosti.

Tyto a mnoho dalších informací můžete získat v nové monitorovací zprávě
koalice Social Watch Politici selhali – na řadě je veřejnost. Představíme také novou kampaň „U NÁS = U VÁS“ a festival dokumentárních filmů a hudby „Different Fest – Jsou tradice, o které nestojíme“.

Zpráva bude představena na tiskové konferenci, která se uskuteční

v pondělí 20. 5. 2013 od 10:00 v prostorách HUB Praha,

Drtinova 10, Praha 5.

Vystoupí:

Tomáš Tožička, Educon

Jana Smiggels Kavková, Evropská ženská lobby

Štěpán Ripka, Platforma pro sociální bydlení

Marcela Adamusová, Fórum 50 %

Social Watch je mezinárodní lidskoprávní síť, ke které se hlásí více než 700 nevládních organizací ze 70 zemí světa. Posláním koalice je nezávislé sledování vývoje a nedostatků v boji proti chudobě a za rovnost mužů a žen. Českou Social watch tvoří v současnosti tyto organizace: Ekumenická akademie Praha, Eurosolar, Fórum 50 %, Gender Studies, Masarykova demokratická akademie, NESEHNUTÍ a Trast pro ekonomiku a společnost. Více informací o činnosti koalice naleznete na webu: www.socialwatch.cz a www.socialwatch.org

 

logo_oplzz.gif